znanstvena sodelavka

Telefon:
+386 (0)1 4706 535
E-naslov:
Povezave:
Raziskovalna dejavnost

Nataša Gregorič Bon je socialna antropologinja, ki že vrsto let raziskuje v Albaniji, kjer se ukvarja s temami kot so: prostorska antropologija, (ne)gibanje in (ne)mobilnost, dinamika meja, evropeizacija, antropologija infrastrukture, antropologija prihodnosti in antropologija vode. Je avtorica monografije Prostori neskladij, ki je bila leta 2015 prevedena v albanski jezik in izdana pri Založbi Morava, Albanija; soavtorica monografije (Ne)gibanje in vzpostavljanje kraja; in sourednica zbornika Moving Places (Berghahn Books, 2016), ki je prejel ARRS naslov Odlični v znanosti, 2017 (Ljudje in kraji v gibanju). Od leta 2008 je urednica knjižnjih recenzij pri reviji Anthropological Notebooks, od leta 2013 pa tudi sourednica zbirke Prostor, kraj, čas. V letih svojega raziskovanja je bila gostujoča raziskovalka na Univerzi v Canberri (Avstralija), na School of Slavonic and East European Studies (SSEES), UCL (VB), gostujoča predavateljica na Aleksanteri institute, Univerza v Helsinkih (Finska) in na Centre of South Eastern and European Studies (CSEES), Univerza v Gradcu, Univerza v Nagoji (Japonska).

Nataša Gregorič Bon je nosilka predmeta Prostor in gibanje: Antropologija lokacij in migracij na modulu Antropologija: Razumevanje svetotvornih praks. Podiplomskašola ZRC SAZU.

Izbrane publikacije
Vse publikacije (COBISS) >>
Izbrani projekti

Doživljanje vodnih okolij in okoljskih sprememb: antropološka študija vode v Albaniji, Srbiji in Sloveniji (raziskovalni projekt • 1. julij 201930. junij 2022)

Misliti bodočnost: primerjalna antropološka študija pričakovanj v jugovzhodni Evropi (temeljni raziskovalni projekt • 1. januar 201631. december 2018)

Etnografije kopenskih in vodnih poti: primerjalna študija (ne)mobilnosti (raziskovalni projekt • 1. julij 201430. junij 2017)

Antropološke in prostorske raziskave (raziskovalni program • 1. januar 201531. december 2021)

Ostali projekti >>
Življenjepis

Univerzitetna diplomirana kulturologinja, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, 2001
Magistra znanosti, Fakulteta za podiplomski humanistični študij ISH, Ljubljana, 2004
Doktorica znanosti, Univerza v Novi Gorici, 2008

Ključne besede

prostorska antropologija • antropologija vode • dinamika meja • (ne)gibanja in migracije • etnografija prihodnosti • Albanija 

Priznanja in nagrade

Nagrada Odlični v znanosti, ARRS za knjigo Moving Places (Bergahn 2016, v soavtorstvu z Jakom Repičem), 2017.