6

NOV

13:00

Sledi preteklosti / razstava v Atriju ZRC

Razstava o arheologiji, tehnologiji in slikah


Basic Info

November 6, 2015 at 13:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana
Description

Vabimo vas na razstavo Sledi preteklosti, razstavo o arheologiji, tehnologiji in slikah. Otvoritev bo 6. novembra 2015, ob 13. uri, v Atriju ZRC. Razstava bo odprta od 6. do 20. novembra 2015, od ponedeljka do sobote, med 9. in 24. uro ter ob nedeljah med 9. in 15. uro.

Različne oblike arheoloških prospekcij (terenskih pregledov) so eden najpomembnejših virov arheoloških spoznanj. Zlasti aerofotografija in lasersko skeniranje iz zraka (lidar), geofizikalne in številne druge metode opazovanja iz daljave so razkrile več novih arheoloških najdišč kot katerikoli drugi načini raziskovanja, ki so na voljo arheologom.

Razstava prikazuje delo projekta ArchaeoLandscapes Europe (ArcLand), ki opozarja na pomen uporabe sodobnih metod in tehnik daljinskega zaznavanja pri proučevanju arheoloških pokrajin v Evropi.

Razstavo smo postavili slovenski partnerji projekta: Inštitut za antropološke in prostorske študije ZRC SAZU, Oddelek za arheologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Center za preventivno arheologijo pri Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Besedilo za medije: sledi_preteklosti_za_medije.zip.

Vabljeni!