21

AUG

09:00

ETNOGRAFIJE MOBILNOSTI

Mednarodni seminar


Basic Info

21. august 2013 at 09:00 to 22. august 2013 at 18:00
Gosposka ulica 16, Ljubljana
Description

Vljudno vabljeni na mednarodni seminar z naslovom Etnografije mobilnosti, ki bo potekal med 21. in 22. avgustom 2013 v Dvorani Zemljepisnega muzeja ZRC SAZU, na Gosposki ulici 16. Seminar organizira Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije, Inštitut za antropološke in prostorske študije in Oddelek za Antropologijo, Univerze v Tamperah (Finska).

Vsebina seminarja bo naslavljala različne oblike sodobnih mobilnih življenjskih stilov, ki postavljajo pod vprašaj uradno priznane in pravno privilegirane oblike človeške mobilnosti. Referati bodo bravnavali različne vrste mobilnosti, gibanj in migracij, ki se nanašajo bodisi na hiper mobilne posameznike ali življenjsko-stilske migracije, katerih mobilnost je postala del njihovega življenja, sezonske migrante, poslovneže ali transmigrante, kot tudi begunce, nezakonite priseljence, prisilne migrante, katerih(ne)mobilnost na tak ali drugačen način prispeva k rekonceptualizaciji same mobilnosti v prostoru in času.

Uvodna predavanja bo odprl dr. Noel B. Salazar, predavatelj na Univerzi v Leuvnu in Višji znanstveni sodelavec na Research Foundation Flanders (FWO). Njegovo raziskovalno področje vključuje antropologijo mobilnosti in potovanja, diskurzi in imaginariji Drugega, kulturno dediščino in kozmopolitizem. Vljudno vabljeni!

PROGRAM

Booklet_ethnographies_of_mobility